"Bu kitabı okuyun ve çocuklarınıza okutun.
Onlara bırakacağınız en büyük servet mücadele ruhudur."
Onlara bırakacağınız en büyük servet mücadele ruhudur."
"Denersem yapabilirim, düşüncesiyle yola çıktığımda henüz 14 yaşındaydım. Yaşadığımız bölgedeki kıtlık artık dayanılmaz olmuştu ve etrafımdaki insanlar teker teker ölüyordu. Buna bir son vermeli, en azından denemeliydim. Çevremdeki insanların, hatta ailemin bile bana deli gözüyle bakmasını hiç umursamadan sadece amacıma odaklandım. Ve başardım da! "
"Uçamıyorsan koş; koşamıyorsan yürü; yürüyemiyorsan emekle."
Kitap başlı başına bir yaşam mücadelesini anlatıyor. Afrikada yaşanan açlık susuzluk sefalet ve parasızlıkla mücadele. Günümüzde hala evlerinde elektrik yada su olmayan bir halkın karınlarını doyurmak için sadece bir lokma yiyeceğe muhtaç olmasının, açlıktan, sıtmadan aidsten ölen insanların hikayesi anlatılıyor kitapta.
Açıkçası okurken bir kez daha şükrettim iyi ki öyle bir dünyaya açmamışım gözlerimi diye
.
Açıkçası okurken bir kez daha şükrettim iyi ki öyle bir dünyaya açmamışım gözlerimi diye
.
Kitabımızın ana karakter William yaşadığı çevrenin umudunu ve huzurunu arttırmak için elindeki kısıtlı imkanları kullanarak insanlığa örnek olacak bir genç.
Aşağıdaki resimde kendi imkanlarıyla hurdalıktan bulduklarını birleştirip yaptığı yel değirmenini görüyoruz. Ki bu yel değirmenini kütüphaneden ödünç aldığı kitapları okuyarak yapıyor, çünkü parasızlık yüzünden ailesi onu okuldan almak zorunda kalıyor.
Johannesburg, Güney Afrika’da bir lisede, Afrika Liderlik Akademisi’nde öğrenci. 2007 TED Küresel Üye ödülü alan Kamkwamba, Wall Street Journal’a konuk oldu ve icatları Chicago Bilim ve Endüstri Müzesi’nde sergilendi...
çok güzel bi kitaba benziyor merak ettim bende edineyim:)
YanıtlaSilbegumyagci.blogspot.com