18 Ekim 2012 Perşembe

SevGiLi GünLüK :) Vol.2


Hayatımda artık çok büyük atraksiyonlar olmadığı için yada işte eskisi gibi gezip tozamadığım için yazılarım artık bebek üzerine ya da okuduğum kitaplar üzerine maalesef.
Bazılarınıza sıkıcı gelebilir belki ama bu aralar hayatım bunlardan ibaret. ^ ^
Bugün itibari ile 22+2 olduk. Şafak 124. E tabi bu tahmini süre :)
Göbeğim ve bebeğimiz büyüyor. 
Bildiğiniz üzere Hazirandan beri ev modundaydım ve gerekmedikçe dışarı çıkamıyordum.
Ama mutsuzmuydum tabi ki de H-A-Y-I-R, amaç güzel olunca katlanması da kolay oluyor haliyle.
Okula hala gidemiyorum :(
Ama en azından artık günlük yürüyüşlerime çıkabiliyorum çok uzun sürmemek kaydıyla ziyaretler minnak geziler yapabiliyorum, bu da güzel.
6 Ekimde randevumuz vardı kendi doktorumuzda değildi bu seferki, radyoloji uzmanı bebeği tepeden tırnağa inceledi. Ölçümler yaptı. Herhangi bir anomali var mı yok mu kontrol edildi. O zaman 25 cm ve 358 gr dı. Şimdi daha da büyümüştür sanırım :)
Çok ilginçti minnak bebek üzerine 45 dk süren ölçümler yapıldı, organlarına bakıldı çok ilginçti. Bizim ki içerde parti veriyordu sanırım eller havaya modunda sürekli hareket halindeydi. Komikti :)
Ellerini kontrol etti doktorumuz serçe parmağının boğumlarını saydı, 3 boğum olması gerekiyormuş mesela, 2 boğum olduğunda down sendromlu olma riski olabiliyormuş bebeğin, sonra kordon bağında 2 atar 1 toplar damar olması gerekiyormuş, 2 olursa bu da bir anomaliye işaret olabilirmiş.
Ayrıca 3 ay sonrasında sol tarafına yatılması daha iyi deniyor bunun sebebi de, bebeğe kan akışını kolaylaştırdığı gibi bizim böbrek ve karaciğer fonksiyonlarımız içinde çok önemliymiş.
Bir de bayramdan sonra şeker yüklememiz yapılacak ve Fetal Eko çektireceğiz bakalım bebekte kalple ilgili bir problem var mı yokmu göreceğiz. Bu arada bu her doktorun yapılsın dediği bir durum değil, bizim ki sadece bir önlem tipik doktorum prosedürü diyelim, içimiz rahat etsin.

***
Evde ne yaptığıma gelirsek bol bol kitap okumak, internetten dizi izlemek ya da televizyon izlemek başlıca aktivitelerim. Allahtan dizilerin yeni sezonlarıda başladı daha bir hoş oldu. How I Met Your Mother, Dexter, Vampire Diaries... Bugünlerde bu 3 diziye ayırdım zamanımı bunu Fringe ve Game of Thrones vs. vs. izleyecek, planımıda yaptım bakalım artık. Tavsiyesi olan varsa dizilerle ilgili fikirlere açığım bu arada. Listeme  hemen ekleme yapabilirim.
Yazın bi ara Supernatural a başlayayım dedim iyi güzel izliyorum sonra geceleri kabus görmeye başladım. Lan dedim noluyoruz, sonra kafaya dank etti, e ben korkuyorum böyle antin kuntin olaylardan bir de salak gibi git o diziyi izle. Sildiiiiim varolan bütün sezonlarını sildim :)
Ey gidi bu hamilelik kafa bırakmıyor diyorlarda doğru yani hatta HIMYM ın geçen sezon bölümlerinde Lily de hamile, anahtarlar buzluktan çıkıyor buz kabı çantasından çıkıyor, tipik hamilelik şapşiriklikleri :)
Aynı ben ^ ^
Kocacım da diyo zaten senin akıl çoçuğa gidiyor heralde, haklı :)


Aralarda da tabiki mutfaaaaak en güzel mekan bizim için :) 
Yummy yummy :)
 


Birşeyler mi atıştırsaaaaaaam  :) 


Yok ya adam gibi yemek yapıp yiyelim işte :)
Bu arada şunu da belirteyim sürekli bir pijama partisi modundayım :)
Şimdilik bu kadaaaar
Sevgiler!


16 yorum:

  1. Ne güzel, ne heyecan verici bir duygudur ya imrenerek okudum hepsini, Allah inş sağlıklı sığhatli kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi. Sen de çok tatlı görünüyorsun hamilelik yakışmış :) HIMYM ve dexter benim de favorim benim yerime de bol bol izle :) Söylemeden geçemicem mutfağına da bayıldım :) herşeye maşallah diyeyim :D Ayy ne çok konuştum tmm kaçtım ben :)

    YanıtlaSil
  2. hocam mutfağın çok güzelmiş çok beğendim, acaba evin diğer odaları nasıl ?

    YanıtlaSil
  3. Ay yerim ben seniiiiii maşallahhhh

    YanıtlaSil
  4. @ uur bocee canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. dizileri senin yerine de bol bol izlerim merak etme :)
    @ Oktay teşekkür ederim :)
    @ fürfür kuzum sen ne ara ayaklandın da internete girip yorumlar yaptın "annecik" :)en kısa zamanda görmeye gelicez sizi :)

    YanıtlaSil
  5. hayırlı bekleyişler :)

    mutfağınız benimkiyle neredeyse aynı fayanslar ve dolaplar:)

    YanıtlaSil
  6. @ N.Narda teşekkür ederim :)
    memnun musun dolaplardan? ben açıkçası değilim çok el izi su izi vs. habire silmek gerekiyor :(

    YanıtlaSil
  7. Keyifli ve mutlu bir hamilelik surdugun belli :) tadini cikar bugunlerin, anne olunca hic bir sey eskisi gibi olmuyor :) Annelik cok guzel bir duygu ama diziler, kitaplar yavas yavas herseye bir sureligine ara vermek zorunda kaliyor insan.

    YanıtlaSil
  8. @ bilginanneler kesinlikle haklısın herkes aynı şeyi söylüyor sanırım farklı bir hayat bizi bekliyor :)

    YanıtlaSil
  9. sağlıkla kucagına alırsın inşallah benımde ıkı aylık bebegım var hamılelıgın keyfını cıkar bu arada bende evde hep pijama modundayım:)çok rahat di mi

    YanıtlaSil
  10. @zeymuran canım hayırlı uğurlu olsun bebeğin. Allahım analı babalı sağlıklı şanslı mutlu bir şekilde büyümesini nasip etsin. pijamalara gelince tek kelimeyle vazgeçilmez :)

    YanıtlaSil
  11. Heyecanlı bir bekleyiş,umarım her şey güzellikle sonuca varır,mutfağınızda çok güzelll:)

    YanıtlaSil
  12. @ bahar gerçekten heyecanlı zaman geçmek bilmiyor çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. anaaam hayalimdeki siyah beyaz mutfağa sahipsin, çok pis çok aşırı kıskandım :))) benmki mürdüm -krem. neymiş mutfak siyah beyaz olmazmış, olmuş işte bak :( :) neyse şakalar bir yana sağlıkla kucağına alacağın günleri göstersin allah,gerisi boş.alınan kilolar verilir.

    YanıtlaSil
  14. amin cümlemize :) sana da en kısa zamanda siyah beyaz mutfak nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  15. maşallah sana 41 kere maşallah
    ne kadar tatlı olmuşsun
    hamilelik çok yakışmış
    böyle yaşıtım hamileleri
    görünce benimde içimi bir heyecan kaplıyor bende mutlu oluyorum
    mutfağında çok iç açıcıymış
    sana bu güzel süreçte allah güç kuvvet versin;)

    YanıtlaSil
  16. çok teşekkür ederim. Allahım isteyen herkese nasip etsin :) sevgiler

    YanıtlaSil