1 Ekim 2012 Pazartesi

BUGÜNLERDE NE OKUYORUM - VOL.5



AÇLIK OYUNLARI SERİSİ - SUZANNE COLLINS
Seri 3 kitaptan oluşmaktadır;
1- Açlık Oyunları : Kardeşinin hayatını kurtarmak için kendini feda eden bir ablanın hikayesi. Etrafınızdaki herkes sabahı göremeyeceğinizden eminken ve bundan zevk alırken, vahşi bir ortamda rakiplerinizi öldürerek hayatta kalabilir misiniz?

2- Ateşi Yakalamak : İlk kitapta hayatta kalmayı başaran ve Capitole meydan okuyan Katniss ile birlikte mıntıkalarda ayaklanmalar başlıyor... Capitol huzursuz, mıntıkalar ise özgürlük istiyor. Acaba kim galip gelecek?

3- Alaycı Kuş  : Katniss tüm mıntıkalarda bir idol olmuş ve isyanın yüzü haline gelmiştir. Herkes ona güvenmekte ve ondan güç almaktadır. Capitol son günlerine yaklaşmaktadır fakat ölüm bir adım ötededir.

Kitapları okumadan önce zaten filmini izlemiştim ama her zaman ki gibi kitabı okuduktan sonra anladım ki film çok yüzeysel kalıyor. Neyse en azından okurken karakterleri kafanızda canlandırabiliyorsunuz. Genel olarak sürükleyici kitaplar diyebilirim gerçekten zevkle okudum hatta 1 güne 1 kitap düşecek şekilde diyebilirim :) 3 günde seriyi bitirmiştim.Bir sonraki sayfada ne olacak merak içindesiniz, hiçbir şeyle uğraşmayıp sadece okumak arzusu sarıp çevreliyor sizi. Yani fantastik bir öyküsü var ama yine insanı etkileyen duygusal yanı kitabı elinizden bırakmanıza engel oluyor.

"Kazanmak ün ve talih, kaybetmekse kesin ölüm anlamına gelir.
Bu oyunun galibinin karnı doyacak kaybeden ise ölümle tanışacak.
Açlık oyunları başlasın..."


5 yorum:

  1. kitapları okudum ve filimin sadece 1. bölümü seyrettim hayal kırıklığına uğradım kitapla alakası yok duyguyu anlatamamışlar okumak daha iyi bence

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum kardelen hanımcım :)

    YanıtlaSil
  3. Bak şimdi seri söyle bitiyor diyemedim ya la :)
    Seri'nin hepsi yoksa verebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. deseydin ya içinde kalmasın :) heheheh ben okudum nasılsa hatta temmuzda okumuştum ama tembellikten anca yazabildim yazıyı hihihihi :D

    YanıtlaSil
  5. Desene ayni zamanlarda okumusuz :)

    YanıtlaSil